Kolme kulmakiveä

Svenska pensionärsförbundetilla on kolme suurta tehtävää.

  • Ensimmäinen on edunvalvonta: vaikutamme aktiivisesti kaikkiin meitä koskeviin asioihin, kuten eläkkeisiin, ostovoimaan, hoitoon ja hoivaan.
  • Toinen tehtävä liittyy viihtymiseen eli kaikkeen, mitä teemme yhdistyksissä ja kerhoissa viihtyäksemme yhdessä ja nauttiaksemme elämästä.
  • Kolmas on osallisuus nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, kerryttämämme tiedon ja elämänkokemuksen tallentamista ja jakamista.

Liitto vaikuttajana

Nyky-yhteiskunnalla on taipumus jättää ikääntyvät huomiotta. Kuka huolehtisi oikeuksistamme, elleivät eläkeläisjärjestöt?

Yhdessä viiden suomenkielisen eläkeläisjärjestön kanssa olemme mukana Eläkeläisliittojen etujärjestö EETUssa. Jäseniä on 300 000, millä on painoarvoa, kun yhdessä pyrimme vaikuttamaan eduskuntaan, hallitukseen ja kuntiin.

SPF:ssä tehtävämme on vaikuttaa. Voidaksemme tehdä sitä tehokkaasti tarvitsemme yhdistysten laajan jäsenkunnan tukea. Mitä useampia meitä on, sitä enemmän vaatimuksissamme on voimaa.

Kaikilla on oikeus hyvään nauruun

Yksittäiselle jäsenelle on tietenkin tärkeintä yhdessäolo omassa yhdistyksessä ja sen aktiviteeteissa. Kontakti uusiin ja vanhoihin ystäviin. Meidän tulee suoda itsellemme oikeus rentoutua ja antaa hyvän naurun pidentää ikää.

Yhdistämme myös huvin ja hyödyn. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia. Siksi yhdistyksemme eivät ainoastaan kutsu kiinnostavia luennoitsijoita vaan myös järjestävät kursseja, opintopiirejä tai keskustelukahviloita.

Ideoita on rajattomasti: senioritanssia ja sauvakävelyä, bridgeä  ja pokeria, käsityötä ja nikkarointia, vanhoja autoja ja moottoripyöriä, kirjoja, laulua, ruokaa ja juomaa… Jokainen yhdistys tai kerho luo itse ohjelmansa jäsentensä kiinnostusten ja toiveiden mukaan.

God Tid – hyvä lehti

Pidämme yhteyttä jäseniimme jäsenlehtemme kautta. God Tid ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa ja kaikki jäsenemme saavat sen automaattisesti kotiinsa. Lehdessä on tietoa liiton toiminnasta, juttuja yhdistyksistä, kolumneja ja pakinoita, suositut suurristikot sekä matkakertomuksia ja henkilökuvia.

Houkuttelevia matkoja

Moni meistä rakastaa matkustelua. Sekä SPF:llä että yhdistyksillä on laajaa kokemusta matkanjärjestäjinä. Milloin suuntamme etelään, milloin Pohjolaan tai Baltian maihin, menemme risteilyille tai teemme retkiä ja teatterimatkoja.

Meillä on myös mahdollisuus järjestää lomaviikkoja ja muuta mukavaa.

Vakaa talous

Liittomme vakaa talous mahdollistaa monimuotoisen toiminnan. Siitä kiitos Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAlle sekä kaikille sponsoreille ja lahjoittajille.

ANNONSER