Ulla-Maj Wideroos berättade om budkavlen

Ett sextiotal pensionärer hade trots det ruskiga höstvädret samlats till sitt månadsmöte på Helsinggård i Dickursby den 6 oktober.Läs mera »
Henrik Smeds
06.10.2022 kl. 13:44

Kyrkslätts pensionärer på innehållsrik resa till Åland

Måndag den 22 augusti, i arla morgonstund samlades ett gäng glada pensionärer, för att ta bussen till Åbo hamn och Viking Lines nya, fina flaggskepp m/s Viking Glory, till Mariehamn.Läs mera »
Siw Wikström
06.10.2022 kl. 11:41

Dragsfjärds pensionärer på höstresa

Vår buss startade från Dalsbruk en lite regnig onsdagsmorgon på väg mot Hanaholmen som är kulturcentrum för Sverige och Finland och där åt vi en god lunchbuffé. Efter detta åkte vi mot Helsingfors centrum till det ståtliga och fina centrumbiblioteket Ode där vi blev guidade, där fanns nog inte bara böcker där fanns ett café och mycket annat som till exempel en plats med symaskiner dit man kunde komma och sy.Läs mera »
Stina Nylund
06.10.2022 kl. 11:33

PIO: Satsa 200 miljoner på att korta vårdköerna

Pensionärsförbundens intresseorganisation PIO rf, som organiserar sex landsomfattande pensionärsförbund i Finland, lade fram en lista med krav på åtgärder från staten riktade till Finlands äldre befolkning när de uppvaktade riksdagsgrupperna den 4 oktober.Läs mera »
Markus West
05.10.2022 kl. 09:31

Sibbopensionärernas hemliga resa

Den 16 augusti 2022 startade Hemliga resan med Packalén Bus från Allhallen i Nickby via Söderkulla till hemligt mål.  56 medlemmar fyllde bussen till sista plats. Som reseledare hade vi Elisabet Lundström. I en och en halvtimme fick vi gissa oss till vart vi var på väg. Somero stod det sedan på vägskyltar och vi undrade vad man kan se på en landsbygd.Läs mera »
Monika Tillander/Rita Tackman
05.10.2022 kl. 08:41

God Tid hösten 2022

I höst kommer God Tid ut med följande nummer den 11 november. Det är ett jubileumsnummer med anledning av att pensionärsförbundet fyller 50 år. Jubileumsnumret kommer till sitt innehåll och utseende att avvika från det som ni är vana vid.

God Tids redaktion kommer därför under hösten att publicera en del av det ordinarie tidningsinnehållet på vår webbplats. Ni hittar det på denna sida.

En del av texterna publiceras i förkortad form i God Tids decembernummer.

ANNONSER