Iniöseniorer på sillbesök

Pensionärsföreningen i Iniö inledde höstens verksamhet med en lyckad utfärd till sillmusee’t i Röödilä. Läs mera »
Pippi Brander
02.11.2022 kl. 13:32

Budkavle: Åländska pensionärer kräver lägre skatter och avgifter

Beskattningen av pensionärer och löntagare ska vara likvärdig. Nivån på den pension som intjänats under arbetslivet måste tryggas. Lägre patientavgifter bör införas liksom ett lägre högkostnadsskydd. Folk- och garantipensionen bör höjas till en dräglig nivå.Läs mera »
Jan-Erik Berglund
02.11.2022 kl. 13:21

Föreläsningskvällen med rubriken ”Med livet som insats” berörde

Föreläsningskvällen torsdagen den 15 september i stadshuset i Karleby blev en succé. Ca 200 besökare hade sökt sig till Karlebysalen. Tillställningen inleddes med Modersmålets sång, varefter Lasse Nygård hälsade välkommen. Stadens hälsning framfördes av Stefan Anderson.Läs mera »
Ole Granholm
01.11.2022 kl. 13:35

Lojoseniorer upptäckte Hangö

Lojo Svenska seniorer gjorde en hemlig resa den 20 oktober mot sydväst. Vi besökte Tenala kyrka och Frimans lanthandel. När vi kom till Hangö gjorde vi en rundtur i staden. Läs mera »
Eva Skog
27.10.2022 kl. 13:39

Pensionärerna talar för höjda minimipensioner

Solidaritet i vardagen – pensionärerna talar för höjd minimipension. Svenska pensionärsförbundets österbottniska distrikt höll höstmöte i Nykarleby den 25 oktober och pekar i ett uttalande på de lägsta pensionerna. Stigande priser gör det svårt att klara vardagen, påpekades det.Läs mera »
Bertel Widjeskog
26.10.2022 kl. 09:25

God Tid hösten 2022

I höst kommer God Tid ut med följande nummer den 11 november. Det är ett jubileumsnummer med anledning av att pensionärsförbundet fyller 50 år. Jubileumsnumret kommer till sitt innehåll och utseende att avvika från det som ni är vana vid.

God Tids redaktion kommer därför under hösten att publicera en del av det ordinarie tidningsinnehållet på vår webbplats. Ni hittar det på denna sida.

En del av texterna publiceras i förkortad form i God Tids decembernummer.

ANNONSER