Malax Pensionärer firade 50 år

10.11.2022 kl. 14:29
Den 17 september var det äntligen dags för Malax Pensionärer att fira sitt 50-årsjubileum. Stämningen var god och programmet innehållsrikt både med allvar och skämt. Programledare för festen var Gunilla Udd.   

Föreningen Malax Pensionärer hade år 2021 verkat i 50 år. Från början hette föreningen Malax Pensionärshemsförening. Den grundades för att bygga ändamålsenliga bostäder åt pensionärerna i bygden. Föreningen har kvar den här uppgiften. Man har även byggt ett allaktivitetshus som rymmer samlingssal, kök och vävstuga. Föreningens historik för åren 1996-2020 hade författats av Kerstin Nordman. Hon presenterade valda delar ur historiken vid festen.  

Föreningens egna spelmän som medverkat vid många pensionärsfester framförde flera fina låtar.

Hälsningstalet hölls av föreningens ordförande Christer Bogren. Han har varit ordförande ända sedan 2012. Han gick med i pensionärsföreningen när han gick i pension som 58-åring. Han säger i historiken att när han var i arbetslivet hade han folk runt omkring sig hela dagen och att han saknade det när han gick i pension, men nu ger föreningen de sociala kontakterna.

Svenska pensionärsförbundets förbundsordförande Ulla-Maj Wideroos höll dagens festtal.

Andra programinslag var sång och musik av Emma Backman och Jonas Edman till ackompanjemang av Johnny Risberg. Ulla-Maj Söderback framförde finurliga dikter. Suverän dragspelsmusik av Jonathan Bonn och Johnny Risberg. För humorprogrammet stod Sören Storbäck, Camilla Pitkänen och Nina Björkgren välkända från Pörtom-revyn.

14 medlemmar som verkat i styrelsen eller andra uppdrag i föreningen premierades med Svenska pensionärsförbundets förtjänsttecken i silver.

Jubileumsfesten i Bygdegården i Malax förgyllde dagen för oss pensionärer och gäster!

 

 

 

 

Anita Ismark

ANNONSER