Ledare

Den som glad är, glädjer andra

Ledare # 3 Aldrig får man vara riktigt glad, sade förra flickan, för på sommaren går åskan och på vintern är det läsförhör. Nu är ju läsförhören historia och åskan är vi väl skyddade mot. Frågan är om glädjeämnena också i övrigt har ökat. Glädje är ju en känsla, och känslor finns det inte alltid rationella orsaker till. Vem kan nu med torra sakargument förklara en förälskelse för att ta ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback
11.04.2016 kl. 11:53

Hälsan tiger still

Ledare # 2 Också förnöjsamheten tiger still. Däremot låter alltid ohälsan och missnöjet höra av sig. Båda kan ändå förekommas och förebyggas. Vi vet ju ganska väl hur vi skall vårda vår hälsa. Vi skall äta hälsosamt och i lämpliga mängder. Vi skall motionera både kroppen och hjärnan och vi skall umgås med andra. De täta sociala nätverken bland finlandssvenskarna sägs ju vara en stor orsak till att vi är friskare och lever längre i medeltal. Läs mera »
Markus West
04.03.2016 kl. 09:30

Verksamhetsledaren

Fler glada pensionärer med i vårt förbund

En liten arbetsgrupp har utarbetat en ny medlemshandbok för Svenska pensionärsförbundet. Den kommer ut i höst. Handboken innehåller korta och praktiska råd om vad man ska tänka på innan man sätter igång.  Varför behövs nya medlemmar?Läs mera »
Anita Ismark, I viceordförande
16.08.2019 kl. 07:22

AlandicaDebatt är årets hetaste sommararena

9-11 juni ordnas AlandicaDebatt på Åland, en svenskspråkig sommararena för finländska och nordiska samhällsfrågor. Temat för årets arena är Framåt. Läs mera »
Berit Dahlin, verksamhetsledare
07.06.2019 kl. 08:17

ANNONSER