En tid för lite förnöjsamhet

11.12.2023 kl. 15:21
I Finland har vi fått fira 106 år av självständighet – det är många ute i världen som inte har den förmånen. Så känslan av tacksamhet infinner sig. Kanske också en liten känsla av förnöjsamhet. 
Två ord som vi kanske alltför sällan uttalar även om känslan finns inombords i våra tankar. Tacksam för att vi får leva i fred och frihet, att vi får tycka och tala fritt. 
Tyvärr är det inte lika bra ställt när vi riktar blickarna österut. Krig och elände finns på så många ställen i världen och alldeles för många kan inte fira en fredlig jul. Men trots allt detta: låt oss fira den jul som kommer tillsammans med nära och kära och låt oss njuta av det som julen bjuder på. 
Varför inte julkyrka eller julbön, umgås med släkt och vänner, besöka någon som vi vet inte har någon som kommer på besök, läsa en bra bok eller vistas ute i naturen. Jag har några böcker i bokhyllan som jag sparat till julhelgen, tänkte parkera mig i soffan i något skede. Med andra ord tänker jag försöka få ett lagom bra slut på året 2023.
Trots att covid delvis gett med sig så finns det fortfarande utmaningar för alla som vill vara aktiva och bjuda in till möten och fester. Många pensionärsföreningar ordnar nu aktiviteter av olika slag, i dessa tider handlar det mycket om julfester. Det är bra! 
Vi behöver verkligen få mötas och träffas ”live”. Det räcker faktiskt inte med några möten per teams och jag hoppas verkligen att vi under 2024 så långt som möjligt kan återgå till att träffas fysiskt. 
Visst finns det tillfällen då teams är bra att ta till, avstånden i vårt verksamhetsområde är långa och ett teamsmöte sparar mångas tid. Och behöver vi snabba beslut i något ärende så kan det snabbt lösas via ett teamsmöte. Men vi behöver också träffas och lära känna varandra. Alla vi som är med i våra pensionärsföreningar och vårt förbund. Vi behöver helt enkelt varandra. 
Jag tycker själv väldigt mycket om människomöten – möten som ger en minnen och vänner för framtiden. I mitten på januari får vi så en ny verksamhetsledare/intressebevakare i och med att Ilona Salonen då efterträder Berit Dahlin. Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med Ilona och vi hälsar henne varmt välkommen till vårt förbund.
Men nu är det dags för julefrid! Vi får göra vårt bästa för att koppla av och njuta av de sista dagarna på året!
God Jul och ett Fridfullt Nytt År!
Ulla-Maj Wideroos

ANNONSER