Resan till Åbo är mödan värd

14.03.2024 kl. 11:04
”Våren är kommen hör stormarna gny” sjunger vi i en sång. Nå riktigt så är det inte när jag ser ut genom fönstret. Stormen jo, men våren? Tja!


Vårvintern för i varje fall med sig en del formaliteter för våra föreningar - det är dags för årsmöten och för förbundets del handlar det om vårmötet, som i år hålls i Åbo onsdagen den 10 april 2024.
Mötet är ett så kallat redovisningsmöte, men vi försöker alltid ha något annat program också och jag hoppas att föreningarna nu är aktiva och skickar sina representanter till vårmötet. 
Jag tycker att det har ett stort värde att vi alla med jämna mellanrum kan träffas och diskutera gemensamma frågor – också sådant som har varit. Jag vet att en del tycker att det blir långa resor eftersom vårt område är stort. 
Samtidigt borde ju vi pensionärer ha hyggligt med tid även om vi är aktiva föreningsmänniskor. Och det har ett värde att vi besöker våra föreningars hemorter ibland.
Förbundet har också anställt en ny verksamhetsledare/intressebevakare. Vi hälsar Ilona Salonen välkommen med i vårt lag – det skall bli väldigt intressant att samarbeta med Ilona som från tidigare har erfarenhet av föreningsarbete. Så känn dig välkommen! 
Vi har en tid varit utan verksamhetskoordinator i Nyland, men nu är den tjänsten också ledig att sökas. Vi hoppas på många sökanden så att vi kan förstärka vårt team. 
Förbundet samarbetar med de övriga (= finska) förbunden och det innebär också en del arbete och utmaningar. I år är vi viceordförande i den gemensamma takorganisationen PIO och nästa år axlar vi ordförandeskapet. 
PIO har inga anställda utan det är ordförandeförbundet som står för arbetet som skall göras. Så det blir ett utmanande år framöver med en hel del utredningar och kontakter till ministerier och politiker. Följer man med vad som rör på sig i politiken så inser man snabbt att agendan kommer att innehålla en hel del frågor som berör oss äldre. Det finns att göra med andra ord.
I skrivande stund konstaterar jag att Finland har fått en ny president - tv har varit på hela dagen! Vi får önska honom och hans team lycka och framgång i ett krävande uppdrag!

 

Ulla-Maj Wideroos

ANNONSER