Boulemästerskapet avgörs i Jakobstad

04.06.2021 kl. 06:04
Intresset för boule har vuxit sig större från år till år inom förbundet. Under coronapandemin har det mesta av förbundets inomhusverksamhet legat nere, men i stället har utomhusaktiviteterna blomstrat, som till exempel boule.

I sommar ordnas regionala boulemästerskap i Österbotten och Nyland. Det nyländska mästerskapet går av stapeln 15 juni i Borgå och det österbottniska mästerskapet 16 juni i Jakobstad. De åboländska föreningarnas mästerskap ordnas 6 september i Åbo. 
I fjol inhiberades Svenska pensionärsförbundets boulemästerskap, men nu gör vi ett nytt försök! Årets mästerskap ordnas onsdagen den 18 augusti på Segelsundsplanen i Jakobstad.
Som arrangör för boulemästerskapet står Svenska pensionärsförbundet tillsammans med Pensionärsklubben Milstolpen. 
Mästerskapet ordnas som ett öppet mästerskap för förbundets medlemmar. Spelformen är tremannalag med spel enligt Monrad systemet i fyra omgångar. Vi följer reglerna i förbundets handbok. Egna bouleklot medtages. Kloten behöver inte vara märkta (klot köpta på t.ex. varuhus duger).
Priserna består av sedvanliga pokaler och vandringspris. Deltagaravgiften är 20 euro/lag. Förbundet fakturerar föreningarna efter tävlingen.
Om coronarestriktionerna medger så inleds mästerskapet med en gemensam middag 17.8 kl. 18.00 på Svenska Gården.

Närmare information ger Erik Backman, erik.backman@hotmail.com  tfn 044 279 2244 och Carl-Gustav Molander, carl-gustav.molander@multi.fi  tfn 050 322 9635 i Pensionärsklubben Milstolpen.
Anmälningar med laguppställningar och deltagande i middagen meddelas senast 30.6 till verksamhetsledare Berit Dahlin, berit.dahlin@spfpension.fi, tfn 040 578 0248. 
Förbundet utarbetade för drygt ett år sen en Handbok i boule och den kan man ladda ner från förbundets webbplats: https://spfpension.fi/ovrigt/publikationer/
Ni kan också beställa den från förbundets kansli, kansliet@spfpension.fi

Förbundet ordnade i slutet av maj en grundkurs i ViktoriaBoule, som är ett lättanvänt dataprogram för administration av bouletävlingar enligt Monrad-systemet. Programmet kan användas såväl för en liten tävling som upp till 200 deltagande lag. Föreläsare var programmets konstruktör Lars Hållén och hans kollega Åke Gelfgren i Uppsala. Utbildningstillfället bandades och kan ses på förbundets webbplats. 
Trevlig sommar och vi ses på bouleplanen!


 

Berit Dahlin, verksamhetsledare

ANNONSER