Att resa är att leva

25.03.2022 kl. 07:46
Nu börjar vi se vårtecken och ljuset kommer tillbaka. Äntligen återgår vi mot mer normala tider i takt med att vårsolen tittar fram och med detta ökar vår längtan efter att resa. Världen är orolig men vi hoppas på framtiden – låt oss drömma, resa och se framåt. 

Under hösten arrangerades Första hjälpen-kurser i regionerna för förbundets reseledare och resekoordinatorer. Utbildning och resekoordinatorträffar är en viktig del av förbundets reseverksamhet. Efter att under de senaste två åren kommit samman endast via digitala resekoordinatorträffar ser vi nu fram emot att samlas för att ta del av viktig information och inspireras när det gäller reseverksamhet i vårt förbund, i våra regioner och i föreningarna.
Listan på de resor vi under de senaste två åren planerat, inhiberat och flyttat fram är lång. Då restriktionerna förra sommaren lättade för en kort period arrangerades en skärgårdsresa i Åbolands skärgård och till Själö, en kulturresa till Bokfesten på Jurmo och en natur- och upplevelseresa till Norge. Sedan blev det åter en lång paus när det gäller förbundets reseverksamhet
Vart är vi på väg? Nästan alla gillar att resa men ibland är det knepigt att bestämma sig vart man ska åka. Det finns så många spännande och vackra platser i den här världen att det kan vara riktigt svårt att bestämma sig. Vi ser nu fram emot att tillsammans få upptäcka och uppleva resmål – nya och okända resmål likväl som att återvända till välkända och omtyckta destinationer. Vi planerar och drömmer om att göra resor och utflykter tillsammans med vänner och bekanta och ser även fram emot att träffa nya vänner och knyta nya kontakter på kommande resor. Vi har många intressanta resor att erbjuda och något för alla – kultur och historia, musik och teater, mat och dryck, hälsa och motion. Har du något resmål du drömmer om eller ett ställe du har besökt och vill att även andra bör få uppleva så berätta åt oss – vi tar gärna emot era förslag till våra kommande resor. 
Antikens Grekland och Aten med Ole Norrback som ciceron intresserar många av våra medlemmar och förutom vårens resa i april ordnas två resor på hösten då intresset är stort. Likaså resan till Alperna och blomsterrivieran i maj är populär. I slutet av maj reser vi till Åland och ”Åland grönskar” – ett evenemang i den närproducerade matens och landsbygdens tecken och för att se på konstsamlingen på Andersudde. Våra aktiva medlemmar kan se fram emot vandringsresor och Må bra-resor. För medlemmar intresserade av historia och kultur passar resan till Lützen och Pommern väl. På önskemål av våra medlemmar arrangeras en andra resa till Oslo och Bergen i juni. Och när hösten kommer flyger vi söderut till varmare breddgrader eller stiger på bussen norrut för att njuta av höstens lövprakt.
I mitten av maj är det dags att kryssa med Viking Lines nya passagerarfärja Viking Glory – tack vare avancerade och innovativa tekniska lösningar är färjan ett av världens klimatsmartaste fartyg. En reseupplevelse genom en av världens vackraste skärgårdar med gyllene musikprogram och underhållning. Det går inte att ta miste på den glädje som våra resenärer har över att äntligen få träffas och ”kryssa”. I skrivande stund finns ännu lediga platser så välkommen med och kasta loss med oss.
Välkommen med på våra SPF-resor!

 

Inger Holmberg, verksamhetskoordinator

ANNONSER