En höst fylld med Jubileumsaktiviteter

15.08.2022 kl. 08:29
Sommaren går mot sitt slut och därmed går förbundets 50-årsjubileum in i sin intensivaste fas!

Förbundets Jubileumsboulemästerskap står för dörren. Den 24 augusti möts drygt 260 spelare på Bengtsböle idrottsplan i Lemland på Åland för att göra upp om det attraktiva vandringspriset. På grund av det stora antalet deltagare och färjtidtabeller går startskottet kl. 8.00. Jubileumsmästerskapet öppnas av Lemlands kommundirektör, Julia Lindfors. 
Som lokal värd för mästerskapen står Roseboule i Lemland tillsammans med Mariehamns Pensionärsförening.
Svenska pensionärsförbundets personal samt representanter för Mariehamns Pensionärsförening finns på plats under dagen på sportplanen. Kom gärna ut och bekanta er med vår verksamhet! 

Förbundet ordnar en Jubileumskryssning 25-27 september ombord på Viking Line på rutten Helsingfors-Stockholm-Helsingfors. För underhållningen ombord står Thomas Enroth, Heléne Nyberg, Philip Järvenpää, Thomas Lundin, Frida och Elin Andersson, Bo Sundström och Robert Östlund från Bo Kaspers orkester. 
Som programvärd fungerar Bosse Andersson. 
Det går bra att ansluta från Åland och från Åboland, Västnyland, Östnyland och Österbotten ordnas busstransporter.
Kontakta Inger Holmberg för närmare information, inger.holmberg@spfpension.fi, tfn 040 595 2992.

Förbundets höstmöte ordnas 18 november på Hanaholmens kulturcentrum i Esbo. I och med att höstmötet ordnas samma dag som förbundets Jubileumsfest och -middag önskar vi att föreningarna anmäler sina delegater senast 9.9. Närmare info i kallelsen i denna tidning. 
Höstmötet ordnas både fysiskt och på distans via Zoom.
I samband med höstmötet presenteras Årets it-gärning och Årets förening. Deadline för nominering är 31.8.
Efter höstmötet ordnas en Jubileumsfest kl. 17.00 i auditoriet på Hanaholmen. I programmet medverkar orkestern Mandys Nyckel med kapellmästare Amanda Henriksson, Line dance-gruppen från Grankulla svenska pensionärer under ledning av Alf Skogster samt Mixta-kören från Närpes med Johan Pått som dirigent. 
För hälsningsorden står förbundsordförande Ulla-Maj Wideroos och för avslutningsorden hedersordförande Ole Norrback. 
På jubileumsfesten kommer de vinnande bidragen i skrivartävlingen Det glömmer jag aldrig  att presenteras.
Efter Jubileumsfesten ordnas en Jubileumsmiddag med programinslag.

I anslutning till förbundets jubileumsfest på Hanaholmen utkommer ett Jubileumsmagasin fullspäckat med intressanta artiklar och intervjuer samt naturligtvis en historisk tillbakablick.
Jubileumsmagasinet kommer att distribueras till medlemmarna samt till samtliga svenskspråkiga pensionärer som i år fyller 70 år.
Eventuella uppvaktningar med anledning av Svenska pensionärsförbundets 50-årsjubileum kan göras till Stiftelsen för svensk pensionärsverksamhet i Finland.
För närmare information, se spfstiftelsen.fi eller kontakta Berit Dahlin, tfn 040 578 02 48 eller berit.dahlin@spfpension.fi


 

Berit Dahlin, verksamhetsledare

ANNONSER