Vårt mål är att aktivera och öka kunskapen och intresset för datorer och informations- och kommunikationsteknik bland svenska pensionärer i Finland.

Svenska pensionärsförbundets it-verksamhet vill att så många som möjligt av medlemmarna i föreningarna ska använda datorer för att underlätta vardagen och klara sig i det allt mer digitala samhället.

Tryck på de färgade knapparna ovan för att hitta rätt information beroende på om du är senior som vill lära dig mer om datorer, om du är blivande pensionär, redan aktiv inom er förenings it-verksamhet eller om du vill bli medlem.

Aktuellt på it-sidorna

64201_t.jpg

Så här gör du en Android-platta eller telefon pensionärvänligare

Med inställningarna beskrivna här kan du anpassa din Android-apparat så att den är mera lättanvänd för en pensionär.Läs mera »
01.03.2019 kl. 12:43
68049_t.jpg

Parkera bilen med mobilen

I serien vardagsutmaningar förklarar Erik Jansson hur man använder mobilapplikationer för att parkera bilen. Man slipper hålla reda på mynt och appen minns också var man parkerat.Läs mera »
28.02.2019 kl. 11:00
67415_t.jpg

Tips om hur du söker billiga resor på nätet

En bra orsak att köpa resor och biljetter på nätet är att man kan man spara pengar. Men för att hitta de billigaste priserna måste man veta några saker om prissättningen.Läs mera »
25.01.2019 kl. 15:36
61500_t.jpg

Datorns ABC för Windows 10

Ny version av kompendiet finns här. Kompendiet är skrivet för nybörjare som inte alls använt dator tidigare och känner ett behov av grundkunskaper före man deltar i till exempel medborgarinstitutens datorkurser. Kompendiet får laddas ner och användas fritt för att lära seniorer använda dator.Läs mera »
14.12.2018 kl. 10:04
66780_t.jpg

Nyår – en tid för nya vardagsutmaningar

Här följer ett förslag till nyårslöfte: pröva på en ny teknisk lösning per månad! Varje månad väljer du en teknisk grej, en app, en pryl eller egenskap som du prövar på i en månad.Läs mera »
07.12.2018 kl. 13:14

Våra kontaktuppgifter hittar du här: 

Till kontaktuppgifter

För frågor om it-verksamheten, webbplatser eller allmänna frågor kontakta it-koordinator Robert Riska, för frågor om medlemsregistret kontakta verksamhetssekreterare Åsa Danielsson. 

ANNONSER