Del av pärmbilden av kompendiet för iPhone, en iPhone med en av apparna på skärmen föreställande ett äpple, texteniPhonens ABC

ABC kompendierna för datorer, plattor och smarttelefoner

30.11.2020 kl. 14:04
Våra kompendier är skrivna för nybörjare som inte alls använt dator, platta eller smarttelefon tidigare och känner ett behov av grundkunskaper. De finns för iPad, iPhone, Windows-dator, Mac-dator och Android smarttelefon och platta. Kompendierna får laddas ner och användas fritt.

Här kan du ladda ner våra kompendier som riktar sig till nybörjare som inte alls använt dator, pekplatta eller smarttelefon tidigare och känner ett behov av grundkunskaper före man deltar i till exempel medborgarinstitutens kurser. Kompendierna får laddas ner och användas fritt.

Vi trycker upp kompendierna och delar ut för användning av pensionärsföreningarna, mer info skickas till föreningarna, eller hör av dig till oss!

Kompendierna är tänkta att kunna användas i grupp, gärna med en it-handledare som kan ge stöd och besvara frågor. Tekniken förändras hela tiden och speciellt av smarttelefonerna och pekplattorna finns så många versioner att det förekommer skillnader, vi har försökt beakta det genom att nämna de vanligaste varianterna och skriva allmänt.

Om du upptäcker brister eller stora skillnader jämfört med din apparat kan du gärna tipsa oss om det (se kontaktuppgifterna här).

Windows 10:

 Datorns ABC för Windows 10 - öppna eller ladda ner i PDF-format här. (version 12/2018)

Mac-dator:

 Mac Datorns ABC (version 1 / 2020) 13,8 MB

iPhone:

ABC för iPhone smarttelefoner - öppna eller ladda ner i PDF-format här (första versionen 08/2020) - 4.5 MB

iPad:

 iPad ABC (första versionen 10/2020) - 4.3 MB

Android smarttelefon:

 Android telefonens ABC - öppna eller ladda ner i PDF-format här. (version 1/2020)

Android pekplatta:

 Android pekplattans ABC - öppna eller ladda ner i PDF-format här. (version 1/2020)

Välkommen till datorernas fantastiska värld! Ta det lugnt, datorer bits inte!

Robert Riska

ANNONSER