En hand sträcker fram en smarttelefon med skärmen full av appar

Vad är smarttelefoner

22.01.2020 kl. 15:07
Smarttelefoner har blivit allt vanligare i vår vardag i och med allt digitaliseras. En smarttelefon även kallad smartmobil eller smartphone (från engelska), är en kombination av en mobiltelefon och handdator.

Smart telefoner har blivit allt vanligare i vår vardag i och med allt digitaliseras. En smarttelefon även kallad smartmobil eller smartphone (från engelska), är en kombination av en mobiltelefon och handdator. En smarttelefon har ett tangentbord – i de tidigaste modellerna med fysiska knappar, idag ett virtuellt tangentbord simulerat på en pekskärm.

Smart telefonerna finns av olika tillverkare, storlekar och prisklasser. Det kan löna sig att man går till en butik där man får prova att hålla i den och se om den känns bekväm att använda. Företag som erbjuder telefon försäljning brukar också ha "demo exemplar" som man får röra och prova på basfunktioner.

Smarttelefoner fungerar som en traditionell mobil. Du kan ringa, skicka sms men också ta foton. Utöver det kan användaren använda något som heter appar.

Appar är små program som kan hjälpa till att underlätta vardagen eller erbjuda nöjen när du är på resande fot. Exempel på appar är Yle appen, Netflix, Youtube men i huvudstads regionen används HSL-appen flitigt för den används för att köpa biljetter för de lokal trafiken ex. Bussarna och närtågen.

Klicka på länken om du vill läsa mera: spfpension.fi/abc

 

Tillbaka

Andreas Höglund

ANNONSER