En skärmdump av spelet Wordfeud, med orden maler och det korsande varandra i mitten av spelplanen, och bilden av två små spelare uppe till höger.

Webbseminarium 8.4: Nöje med appar och internet

09.04.2020 kl. 09:19
Här kan du se inspelningarna av webbseminariet i form av några inspelade klipp från webbseminariet.

Andreas presenterar Spotify:

 

En annan användbar webbplats och app är TuneIn där man får in radio kanaler från hela världen. Över 100.000 radiokanaler att välja på! 


Robert visar ett speltips för plattor och telefoner, nämligen Wordfeud. Det påminner om brädspelet alfapet men man kan spela mot en eller flera vänner eller okända över internet:

 

En kort presentation av Microsoft Store gavs till slut, det är motsvarigheten till plattornas och telefonernas appbutiker men för Windows 10:

 

Information om butikerna

Generellt gäller för spel och appar som man hämtar från de olika apparaternas butiker, att de är trygga och att man fritt kan pröva på att ladda ner och använda dem. De är nämligen alla kontrollerade av Apple, Google respektive Microsoft.

I det skedet då spelen eller apparna anväds och har funktioner för att koppla ihop sig med Facebook eller Google för att registrera sig eller hitta spelkamrater kan det vara skäl att vara försiktig och hellre använda andra alternativ som står till förfogande, det är nämligen svårt att veta hur de hanterar informationen och vad de kommer åt från exempelvis din Facebook-profil.

ANNONSER