Händer som håller upp en tom plånbok

It-träff: Spara pengar med it

01.02.2022 kl. 16:52
Här kan du se sändningen från vår it-träff 1.2.2022 och ta del av tips hur du kan spara pengar med dator, smarttelefon och platta.

Här kan du se sändningen från träffen:

Och här är länkar och tips som diskuterades:

  • Du kan jämföra priser, speciellt på elektronik, med webbsidor som https://hinta.fi/ och https://hintaseuranta.fi/. Men kom ihåg att priset inte alltid är uppdaterat, så besök också butikernas egna sidor.
  • När du besöker webbutiker kan de ofta erbjuda tex. 10% rabatt om du börjar prenumerera på deras nyhetsbrev, ibland dyker det upp som en ruta på skärmen medan du navigerar runt i butiken. Det kan också efter att du gjort beställningen erbjudas en kod för att få rabatt att användas nästa gång.
  • Rabattkoder kan hittas via webbsidor eller så kallade plug-in till webbläsaren. Det är då frågan om sammanställningar av rabatt-koder till olika butiker, så det kan vara värt att kolla innan du beställer.
  • Om du vill hitta vilken bensinstation i närheten har den billigaste bensinen kan du hitta informationen på webbsidan polttoaine.net/ eller med appen som hittas via tankille.fi  
  • Mat till rabbatterat pris kan beställas via https://www.matsmart.fi/ och https://www.fiksuruoka.fi/. Det är ofta frågan om mat vars bäst före-datum närmar sig eller som butikerna inte fått sålt.
  • Parkeringsapparna som nämndes och prisjämförelsen för Helsingfors parkering, finns på sidan: https://www.hel.fi/sv/stadsmiljo-och-trafik/parkering/parkeringsplatser-avgifter-och-betalningssatt/prisjamforelse-av-mobilappar-for-parkering
  • Exemplet för gratis parkering i iso omena finns på sidan (på finska): https://www.isoomena.fi/what-s-new/11790/2-2-h-ilmainen-pysakointi Men de flesta köpcenter har liknande rabatter för de som använder apparna, kolla före du kör iväg till köpcentret, för det tar sin tid att registrera sig och fylla i uppgifter som registernummer på bilen osv.
  • Biblioteken har ofta erbjudanden att läsa böcker och tidningar gratis digitalt, även att lyssna på musik kan erbjudas. Ofta kan du göra det hemifrån utan att besöka biblioteket, så kolla med ditt eget bibliotek!
  • Program och appar är ju ofta gratis eller finns som gratisversioner, tex för kontorsprogram finns ett gratisalternativ till Microsofts Office (som inkluderar Word, Excel, PowerPoint) i Libre Office: https://sv.libreoffice.org/home/
  • Andreas Power Point presentation i pdf format - Klicka här

ANNONSER