En bärbar dator med en varnings triangel på skärmen

Tryggt och säkert på nätet

29.03.2022 kl. 15:17
Här kan du se inspelningen från vår träff där vi tog upp de viktigaste sakerna att beakta kring säkerhet då du använder datorer, plattor och smarttelefoner. Samt konkreta tips för hur du kan minska risken för att utsättas för brott digitalt.

Inspelningen kan du se här:

Och presentationen kan du ladda ner som PDF  eller som PowerPoint .

Routeruppdateringar

Under föreläsningen diskuterades uppdatering av router och efteråt har det verifierats med Elisa att om man köpt routern eller modemet för anslutningen av dem ser de till att den är uppdaterad. Det kan troligen oftast antas gälla också andra operatörer så man köpt eller hyr utrustningen av dem. Men kolla med din egen operatör eller genom att koppla dig till routerns administrationssida.

Du kan också gå till tivverkarens sidor (eller googla) och söka med modellnummer som brukar stå på routern eller modemet och försöka ta reda på hur gammal den är och om den ännu får uppdateringar av tillverkaren och därmed är säker.

PC för Alla har skrivit korta instruktioner för hur uppdateringen kan gå till, du kommer till dem med den här länken: https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.682391/sa-uppdaterar-du-alla-dina-prylar/sida/4/fixa-firmware-i-routern-och-andra-prylar

 

ANNONSER