ABC kompendierna för Windows 10 och Android

idag kl. 10:04
Våra kompendier är skrivna för nybörjare som inte alls använt dator, platta eller smarttelefon tidigare och känner ett behov av grundkunskaper. Kompendierna får laddas ner och användas fritt.

Här kan du ladda ner våra kompendier som riktar sig till nybörjare som inte alls använt dator, platta eller smarttelefon tidigare och känner ett behov av grundkunskaper före man deltar i till exempel medborgarinstitutens kurser. Kompendierna får laddas ner och användas fritt.

Kompendierna är tänkta att kunna användas i grupp, gärna med en it-handledare som kan ge stöd och besvara frågor. Tekniken förändras hela tiden och speciellt av telefonerna och plattorna finns så många versioner att det förekommer skilnader, vi har försökt beakta det genom att nämna de vanligaste varianterna och skriva allmänt. Om du upptäcker brister eller stora skilnader jämfört med din apparat kan du gärna tipsa oss om det (se kontaktuppgifterna här).

Windows 10:

 Datorns ABC för Windows 10 - öppna eller ladda ner i PDF-format här. (ny version 12/2018)

Kompendiet finns också tryckt och tillgängligt gratis för våra föreningsmedlemmar, för användning tex som kursmaterial på it-kurser.

Android smarttelefon:

 Android telefonens ABC - öppna elller ladda ner i PDF-format här. (8/2019)

Välkommen till datorernas fantastiska värld! Ta det lugnt, datorer bits inte!

ANNONSER