It-handledarutbildning Östnyland

21 April 2023 kl. 10.00–15.00

It-utbildning för handledare i pensionärsföreningarna, på programmet handledningens pedagogik, säkerhetsfrågor, hur försnabba datorer och diskussion om it-verksamhet i pensionärsföreningarna.

Ni är välkomna att delta flera från föreningen, förutom it-handledare är även förtroendevalda och potentiella nya aktiva varmt välkomna med! Man får gärna sända vidare inbjudan inom föreningen. Anmäl gärna senast en vecka före till Robert robert.riska@spfpension.fi 

Plats: Borgå, Café Cabriole, Biskopsgatan 30

Tid: Fredag 21.4 kl. 10-15

Program:

10-11 It-handledningens pedagogik. Repetition av grunderna i handledning och i pedagogik för seniorer. Diskussion kring aktuella pedagogiska frågor från it-handledningen.
11-12 Aktuellt inom datasäkerhet. Vilka är de största hoten mot pensionärer som är digitala och hur kan man som handledare hjälpa pensionärer att vara säkrare.
LUNCH
13-14 Presentation om vad kan man göra för att ge datorn, pekplattan eller telefonen ett nytt liv genom att städa och försnabba den.
14-15 Diskussion om it-verksamhet i föreningen. Vi diskuterar exempel, tips och erfarenheter av it-verksamhet i pensionärsföreningen och funderar på hur verksamheten kan utvecklas.

Vi bjuder på lunch och kaffe

Välkomna med!Plats
Café Cabriole, övre våningen
Biskopsgatan 30
06100 Borgå

Arrangör
Svenska pensionärsförbundet

ANNONSER