It-handledarutbildning för Åboländska föreningar

01.12.2023 kl. 09.30 – 15.00

På programmet har vi en översikt över vad som är aktuellt inom datorer, plattor och telefoner samt inom it-handledning. Det är även en bra chans att träffa it-handledare från andra föreningar och utbyta erfarenheter sinsemellan.

Ni är välkomna att delta flera från föreningen, förutom it-handledare är även förtroendevalda och potentiella nya aktiva inom it-verksamheten varmt välkomna med! Man får gärna sända vidare inbjudan inom föreningen.

It-handledarutbildning

Plats: Hotell Kalkstrand, Strandvägen 1, 21600 Pargas

Tid: Fredag 1.12.2023 kl. 9:30-15

Program:

9:30 – 10 Kaffe när ni anländer mellan 9:30 och 10

10 - 12 Datorer, plattor och telefoner nu och i framtiden. Vi diskuterar vad som aktuellt och nytt inom hårdvara och mjukvara och spekulerar kring framtiden för apparater, appar och tjänster. Målet är att ge en uppdatering i det tekniska så att man som handledare vet vilka frågor som kan bli aktuella småningom och vilka trender man kan hålla ett öga på.

12 - 13 LUNCH

13 - 15 Handledarkompetens och kompetensmärken. Vi ser på de kompetensmärken Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har gjort och som it-handledare kan göra på webben för att bedöma sitt eget kunnande i fråga om digitala färdigheter, handledningsfärdigheter och etiska anvisningar för digitalt stöd. Vi går genom anvisningarna så att du antingen under träffen eller efteråt kan göra testerna om du vill.

Pris: Gratis för deltagare från Åboländska pensionärsföreningarna

Anmäl: gärna före 24.11 till mona.lehtonen@spfpension.fi eller robert.riska@spfpension.fi

Välkommen!Plats
Hotell Kalkstrand
Strandvägen 1
21600 Pargas

Arrangör
Svenska pensionärsförbundet

ANNONSER