67641.jpg

Stor PangSÅNGFest i Hagalund i helgen

12.02.2019 kl. 11:16
PangSÅNGFesten för pensionärskörsångare ordnas nu för tredje gången i Hagalund i Esbo. Under tre dagar samlas pensionärskörsångare för att tillsammans ta del av pensionärskörsång när den är som bäst. Sångfesten ordnas den 15-17 februari 2019 i Esbo kulturcentrum i Hagalund.

Knappt 500 korister från 16 olika körer från så gott som hela Svenskfinland kommer att uppleva ett intensivt sångfestprogram med bl a toppartister, allsång, social samvaro och stimulerande nätverkande.

PangSÅNGFesten bjuder på ett varierande och omväxlande utbud gammal och ny musik.

Programmet startar på fredag kväll med en öppningskonsert i Hagalunds kyrka av den finlandssvenska operasopranen Tove Åman. Hon ackompanjeras av Jari Hiekkapelto på piano. På lördagen fylls Tapiolasalen av ett heldagsprogram med övningar, föredrag, körkavalkad och avslutas med en Pangkonsert där artister som Julia Korkman, Claes Andersson och bandet Mandys Nyckel uppträder. Dessutom framför den stora PANGkören ett urval körsånger ur den rika finländska och rikssvenska körrepertoaren under ledning av de olika körernas dirigenter. Eftermiddagens föredrag behandlar frågan Hur påverkas vi av att sjunga i kör? Professor Töres Theorell från Karolinska institutet lägger ut texten om aktuella forskningsrön kring körsångens hälsofrämjande effekter.

 

PangSÅNGFesten kulminerar i söndagens festkonsert. Då gästas sångfesten av en av vårt lands främsta sopraner Pia Freund. Hon ackompanjeras av Ackord-kvartetten som består av medlemmar ur Radions symfoniorkester. Dessutom framför PANGkören tillsammans med bl a Malax Hornseptett sånger ur den på förhand inövade sångfestrepertoaren.

PangSÅNGFestens program är sammanställt av den konstnärliga ledaren Håkan Wikman som också ansvarat för samövningarna ute i regionerna under vintern.Biljetterna till de två stora konserterna i Tapiolasalen kostar 15 euro, program ingår, och kan reserveras av Pangsångfestkoordinatorn Kristina Heikel, tfn 040 635 7685. Inträdet till evenemanget i Hagalunds kyrka är fritt.

ANNONSER