Årets it-gärning 2022

18.11.2022 kl. 19:56
Carl-Gustav Molander från Pensionärsklubben Milstolpen i Jakobstad tilldelades på förbundets höstmöte utmärkelsen Årets it-gärning.

Carl-Gustav Molander har fungerat som it-handledare i Pensionärsklubben Milstolpen ända sedan förbundets it-projekt startade. Han har fungerat som lärare i it-kurser som föreningen ordnar i samarbete med Jakobstads medborgarinstitut. Carl-Gustav har hjälpt andra pensionärer med it-apparater både genom hembesök och med distanshjälpsverktyg samt i samband med olika evenemang ordnade både av föreningen och Svenska pensionärsförbundet.

Carl-Gustav har också i över tio år varit medlem i pensionärsförbundets it-kommitté som styr förbundets it-verksamhet och it-projekt.

Nomineringen gjordes av ordförande Ulla Grönvall-Streng och Pensionärsklubben Milstolpen med motiveringen att Carl-Gustav alltid är redo och alltid är uppdaterad samt att han offrat mycket av sin tid på att hjälpa andra pensionärer på ett kunnigt och tjänstvilligt sätt. Han är dessutom webbmaster för klubbens webbsidor och är den enda i distriktet som till fullo behärskar Boule-spelets resultaträkningsprogram.

I år var många väldigt bra personer och gärningar nominerade, förutom Carl-Gustav var de:

  • Christian Kvarnström som gjort en stor it-gärning genom att köra igång it-verksamhet i Västanfjärd,
  • Christer Jämsén som även han många år gjort en stor it-gärning i Borgå svenska pensionärsförening som föreningens it-handledare,
  • Närpes pensionärsförenings it-grupp med Gustav Nordmyr i spetsen som under många år gjort en stor it-gärning genom att erbjuda sina medlemmar it-stöd i olika mångsidiga former,
  • Anna-Karin Hjern som gjort en stor it-gärning som lärare i Kulturinstitutet Raseborg där hon tålmodigt gjort livet lättare för en grupp pensionärer som lär sig it.

ANNONSER