Debattplank

Spik från apoteket

Nyheterna är fulla med coronanyheter. För det mesta är åldersgruppen 70+ beskriven som folk som inte har annat att göra än gå till apoteket och matbutiken och knappt klarar det. Läs mera »
Arno Wirzenius
02.06.2020 kl. 10:47

Pensionärsorganisation med rätt att övervaka

Omvårdnadsskandaler har fått rubriker denna vinter. De agerande har varit å ena sidan kommuner och andra myndigheter samt politiker, och å andra sidan de stora bolagen som har förtjänat miljoner på fuffens. Det är skrämmande att se hur pensionärerna har åsidosatts från beslutsprocesserna, från början till slut.Läs mera »
Arno Wirzenius
03.04.2019 kl. 11:56

Rädslan för varg är primitiv

I God Tid nummer 3/2018 blåstes vargfobin och hatet mot vargar upp på ett vidrigt och primitivt sätt: “Vargar stryker kring knutarna” och: “Byn är omringad av vargar”. Ids nu inte!Läs mera »
Terhomatti Hämeenkorpi
25.04.2018 kl. 13:32

Debattregler

Detta är God Tids debattsida på förbundets webbplats. Den uppdateras även mellan God Tids utgivningsdagar. Hur aktiv debatten blir är upp till er.

Artiklarna skall vara skrivna exklusivt för God Tid Debatt. I undantagsfall kan redaktionen publicera inlägg som publicerats på annan plats.

Alla artiklar som antas för publicering i God Tids pappersupplaga kan även publiceras på förbundets webbplats. Debattartiklar som är skrivna för webbsidan kan i mån av utrymme publiceras i pappersupplagan.

Alla artiklar ska vara undertecknade med namn och hemort. Endast inlägg skrivna av medlemmar i pensionärsförbundets medlemsföreningar publiceras. Ingen kommentarfunktion kopplas till inläggen.

Alla inlägg förhandsmodereras av chefredaktören för God Tid. 

Normal längd för en debattartikel är 2500-3000 tecken, inklusive mellanslag.

Ange alltid telefonnummer m fl kontaktuppgifter, så att redaktören kan nå dig.

Skicka inlägget till chefredaktören.

ANNONSER