Ledare

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

Men störst är kärleken

Ledare # 9 Vi har jul varje år, och nuförtiden allt oftare. Så kan väl en pensionär beskriva tidens flykt. Julen och nyåret är tid för eftertanke om året som gick och året som kommer, men julens kristna budskap ger också tankeställare.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
15.12.2017 kl. 09:11

Verksamhetsledaren

Om minnets märkliga nycker (God Tid 4/2011)

Vad kan det bero på att det finns sådant man lärt sig för mer än ett halvt århundrade sedan och som man precis kommer ihåg fortfarande, medan man kan glömma bort var i fridens namn man lade bilnycklarna för två timmar sedan? undrar Anders G. Lindqvist.Läs mera »
06.05.2011 kl. 15:37

Valresultat och pensionärsmakt (God Tid 4/2011)

Nu har resultatet för riksdagsvalet tillkännagetts. Vem har inte förvånat sig över den kraftiga medvind som Sannfinländarna kände av i valet. Hur det inverkar på social- och hälsovårdsagendan för seniorer, språk- och pensionsfrågor, regionala spörsmål om kommun- och servicestrukturreformer samt medborgarorganisationernas verksamhetsbetingelser återstår att se, skriver Veronica Fellman.Läs mera »
06.05.2011 kl. 15:30

ANNONSER