En skärmdump av ett bildspel, första bilden visas och visar texten

Enklare att bädda in innehåll i text

28.04.2016 kl. 14:18
Textredigeraren har uppdaterats med funktioner för att enklare bädda in innehåll från externa sidor i bla. textmodulen

Textredigeraren i DigiStoff har uppdaterats så att den automatiskt bäddar in innehåll från exempelvis Flickr, Google Photos, YouTube. Då man redigerar en text och klsitrar in en länk (höger klick, Paste eller Ctrl-V) känner programmet igen att det är en länk och analyserar om den kan bäddas in.

Uffe Wahlström har gjort en guide för att bädda in Flickr på webbsidorna, det fungerar ännu men det går numera att lägga in samma galleri genom att klistra in länken till albumet. DigiStoff känner igen att det är en länk som kan bäddas in och gör det automatiskt, samma exempel blir då:

Om man vill ha länken som en länk, dvs. inte inbäddad utan så här: https://www.flickr.com/photos/123978501@N05/albums/72157664727528412 , så måsten man använda ångra funktionen (Ctrl + Z) en eller flera gånger.

En YouTube-film kan bäddas in på motsvarande sätt genom att klistra in länken i textredigeraren, denna länk https://www.youtube.com/watch?v=UYA0Xxg1pp0 bäddas exempelvis in så här:

 

Om man använder Google Photos, kan man dela ett album och klistra in det:

 

Slutresultatet är inte en slideshow som för Flickr, utan en länk till Google Photos i form av en bild. Det kan vara ett sätt att lätt lägga in enskilda bilder som ligger på en molntjänst som Google Photos https://goo.gl/photos/cywNTBMPvkhmrPfZ7, då kommer bilden in som inbäddad.

Även en länk till en pdf-fil kan bäddas in i texten, dvs om du har en pdf på servern kan du klistra in länken: http://it.spfpension.fi/Site/Data/828/Files/Foereningarnas%20nya%20sidmall%20-%20Guide%20foer%20webbansvariga%20v4.pdf

och slutresultatet blir:

Uffes presentation här lagd upp och delad via googles molntjänst, den bäddas också in så här när länken kopieras in:

 

ANNONSER