Till dig som är förtroendevald

Svenska pensionärsförbundet är en politiskt obunden pensionärsorganisation i Finland. Pensionärsförbundet har medlemsföreningar runtom i Svenskfinland samt på språköarna och på Åland.

I vår organisation arbetar hundratals pensionärer i olika förtroendeuppdrag med att tillvarata pensionärernas intressen. De arbetar i den landsomfattande organisationen, på regional nivå och lokalt.

Dessa sidor hjälper dig som är förtroendvald att hitta den information du behöver för att sköta ditt uppdrag. Bekanta dig med innehållet genom att klicka på innehållsboxarna ovan.

Du kan höra av dig med syn punkter på hur vi ska förbättra vår information genom att kontakta verksamhetsledare Ilona Salonen.

Vill du veta mer om hur Svenska pensionärsförbundet fungerar så kan du läsa mer i våra viktigaste styrdokument.

Vår ståndpunkt

Svenska pensionärsförbundet ger varje år en rad yttranden till olika myndigheter. Ofta handlar det om att olika ministerier vänder sig till förbundet för att höra vår åsikt i samband med beredningen av nya lagar.

Svenska pensionärsförbundet uppvaktar också med jämna mellanrum riksdagsgrupperna.

Ibland förenar vi våra krafter med landets övriga stora pensionärsorganisationer och uttalar oss gemensamt i Pensionärsförbundens intresseorganisations (PIO)  namn. På finska använder PIO förkortningen EETU.

ANNONSER