GOD TID

Svenska pensionärsförbundets medlemstidning heter God Tid.  Du som är medlem i någon av pensionärsförbundet medlemsföreningar på mfastlandet får tidningen som medlemsförmån. De åländska föreningarna har ett avvikande arrangemang och medlemmar som inte får God Tid, men vill ha den ombeds kontakta den egna föreningen.Tidningen utkommer med nio nummer per år.

Tidningens uppgift är att inspirera till ett aktivt pensionärsliv genom

  • artiklar om intressanta personer, kultur, hälsa, studier m.m.
  • aktuell och lättfattlig information om samhällsfrågor, ekonomi och sociala rättigheter
  • att granska kommuners och statliga myndigheters beslut och agerande inom vård, omsorg och andra områden som är viktiga för pensionärer
  • att orientera om SPF:s centrala verksamhet och vad som händer i distrikt och föreningar
  • att publicera annonser som vänder sig till en mogen läsekrets.

Intervjun

Barbro Westerholm: ”Jag har en dröm om de årsrikas århundrade”

Barbro Westerholm, riksdagsledamot för Liberalerna i Sverige, bär på en dröm om att 2000-talet skall bli de årsrikas århundrade. Barbro Westerholm, som gjort sig känd som talesperson för de årsrika, är läkare, professor och var fram till sin 65-årsdag chef för Socialstyrelsen.Läs mera »
28.04.2021 kl. 12:36

Jerker Örjans ger nytt svar på 100-årig Ålandsfråga

I år och nästa år firar Åland 100 år av självstyrelse. Ålandsfrågan har intresserat Jerker Örjans, pensionär och passionerad lokalhistoriker i Mariehamn. I sin senaste bok kastar han nytt ljus över händelserna som avgjorde Ålands öde.Läs mera »
27.01.2021 kl. 10:29

ANNONSER