GOD TID

Svenska pensionärsförbundets medlemstidning heter God Tid.  Du som är medlem i någon av pensionärsförbundet medlemsföreningar på mfastlandet får tidningen som medlemsförmån. De åländska föreningarna har ett avvikande arrangemang och medlemmar som inte får God Tid, men vill ha den ombeds kontakta den egna föreningen.Tidningen utkommer med nio nummer per år.

Tidningens uppgift är att inspirera till ett aktivt pensionärsliv genom

  • artiklar om intressanta personer, kultur, hälsa, studier m.m.
  • aktuell och lättfattlig information om samhällsfrågor, ekonomi och sociala rättigheter
  • att granska kommuners och statliga myndigheters beslut och agerande inom vård, omsorg och andra områden som är viktiga för pensionärer
  • att orientera om SPF:s centrala verksamhet och vad som händer i distrikt och föreningar
  • att publicera annonser som vänder sig till en mogen läsekrets.

Intervjun

”Jag möter många lyckliga och glada pensionärer”

Kitty Seppälä är ett bekant ansikte för de finlandssvenska pensionärer som deltagit i Spänst i benen-kurserna på Lehmiranta i Salo och på Norrvalla i Vörå. Hon är ett energiknippe som sprider gott humör och bra motionsvanor kring sig.Läs mera »
26.02.2020 kl. 13:11

Möt en av de sista vinterkrigarna

Birger Ingves, 100, hör till den krympande skaran av veteraner som deltagit i både vinter- och fortsättningskriget. Han kallades in till tjänstgöring i januari 1940. Vinterkriget hade brutit ut två månader tidigare. I år är det 80 år sedan vinterkrigets bröt ut.Läs mera »
29.11.2019 kl. 19:43

ANNONSER