Ledare

Hur bra är åldringsvården? (nr 8/2010)

Förbundsordförande Ole Norrback hänvisar till en ny rapport som pekar på brister i vården. – En rapport av det här slaget blir värdefull först när man drar de rätta slutsatserna. Mera resurser kommer säkert att behövas, men vi skall akta oss för att tro att mera pengar löser alla problem.Läs mera »
05.11.2010 kl. 00:30

På tröskeln till morgondagen (nr 7/2010)

Enligt en färsk undersökning är det största problemet för de äldre i dagens Finland att pensionerna är så små. Förbundsordförande Ole Norrback kommenterar undersökningen: – Många har små pensioner och deras oro är befogad. Garantipensionen från nästa år är en förbättring för dem med de lägsta pensionerna, men är säkert inte tillräcklig.Läs mera »
01.10.2010 kl. 00:00

Verksamhetsledaren

Rik och frisk eller fattig och sjuk?

Ledare #2 Rubriken låter cynisk, men har tyvärr täckning i verkligheten. Det finns ett tydligt samband mellan å ena sidan kort utbildning, små inkomster, sviktande hälsa och kortare livslängd och å andra sidan god utbildning, goda inkomster, god hälsa och längre livslängd. De här skillnaderna tycks dessutom gå i arv, vilket är emot principerna för vår nordiska välfärd.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
23.02.2018 kl. 08:17

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

ANNONSER