Ledare

Arvet förpliktar och inspirerar (nr 7/2007)

Förbundsordförande Samuel Lindgrén blickar tillbaka på Svenska pensionärsförbundets 35-åriga historia. ? De första entusiasterna planterade en idé som vi senare generationer ska slå vakt om och förkovra. Samtidigt är det viktigt att vi svarar mot en annan social beställning, dvs. att organisationen allt kraftigare ska beakta ?hårdare värden? såsom pensions- och socialpolitik och ägna sig åt samhällspåverkan.Läs mera »
05.10.2007 kl. 00:00

Hösten är kommen (nr 6/2007)

"Min starka förhoppning är att alla våra föreningar och klubbar skall förmå undvika att köra i samma hjulspår år efter år. Nya infallsvinklar, nya impulser och nya programidéer behövs. Det innebär inte att vi skall kasta ut det gamla som engagerar medlemmarna. Nya programinslag har nog plats. Det krävs bara att nötta verksamhetsformer makar på sig."Läs mera »
31.08.2007 kl. 00:00

Verksamhetsledaren

Rik och frisk eller fattig och sjuk?

Ledare #2 Rubriken låter cynisk, men har tyvärr täckning i verkligheten. Det finns ett tydligt samband mellan å ena sidan kort utbildning, små inkomster, sviktande hälsa och kortare livslängd och å andra sidan god utbildning, goda inkomster, god hälsa och längre livslängd. De här skillnaderna tycks dessutom gå i arv, vilket är emot principerna för vår nordiska välfärd.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
23.02.2018 kl. 08:17

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

ANNONSER