Ledare

I naturen ut vi gå

Ledare #4 Alla har vi vår egen relation till naturen och årstiderna. Få av oss föredrar väl ändå mörkret och snöslasket i november, framom maj när fåglarna sjunger, naturen grönskar och båtarna sätts i sjön. Också vi, som inte har gröna fingrar, känner att naturen och sjön lockar.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
27.04.2018 kl. 07:16

Kan vi åldras i trygghet?

Ledare #3 Ett entydigt svar på rubrikens fråga kan ingen ge, och delsvaren är många. I de allra flesta länder kan pensionärerna bara avundas vår äldreomsorg. Det vanliga är att familjen tar hand om de äldre, och välgörenhet kan finnas för dem, som sakar anhöriga. I sådana länder är kvalitetskontroll ett okänt ord.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
29.03.2018 kl. 08:55

Verksamhetsledaren

Rik och frisk eller fattig och sjuk?

Ledare #2 Rubriken låter cynisk, men har tyvärr täckning i verkligheten. Det finns ett tydligt samband mellan å ena sidan kort utbildning, små inkomster, sviktande hälsa och kortare livslängd och å andra sidan god utbildning, goda inkomster, god hälsa och längre livslängd. De här skillnaderna tycks dessutom gå i arv, vilket är emot principerna för vår nordiska välfärd.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
23.02.2018 kl. 08:17

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

ANNONSER