Ledare

Rik och frisk eller fattig och sjuk?

Ledare #2 Rubriken låter cynisk, men har tyvärr täckning i verkligheten. Det finns ett tydligt samband mellan å ena sidan kort utbildning, små inkomster, sviktande hälsa och kortare livslängd och å andra sidan god utbildning, goda inkomster, god hälsa och längre livslängd. De här skillnaderna tycks dessutom gå i arv, vilket är emot principerna för vår nordiska välfärd.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
23.02.2018 kl. 08:17

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

Verksamhetsledaren

Blir vården bättre med ny organisation?

LEDAREN # 5 2014 Varför måste allting förändras, varför får ingenting vara som förr, tänker och säger många. Svaret är att det är vi, mänskorna, som med våra ändrade beteenden förändrar samhället. Vi reser mera, flyttar mera, konsumerar mera, utbildar oss mera, blir bättre informerade och mera toleranta, månar mera om vår hälsa och vi lever allt längre. Därför förändras också näringslivets, statens och kommunernas verksamhet.Läs mera »
04.06.2014 kl. 00:00

”Den blomstertid som kommer …”

LEDAREN # 4 2014 Säg inte att religionen förlorat sin betydelse. Plötsligt har en psalm blivit ett mått på hur vi ser på oss själva och våra traditioner i relation till andra och deras traditioner. Skall vårpsalmen ljuda på skolavslutningarna, som traditionen bjuder, eller skall den, liksom det mesta med anslutning till kristendom bort ur skolan?Läs mera »
11.04.2014 kl. 01:33

ANNONSER