Ledare

Intressebevakning – bryr sig beslutsfattarna om oss?

LEDAREN # 8 Att lobba eller tala för sina egna ärenden hos beslutsfattarna är en växande bransch i alla länder. Nya företag uppstår, som säljer lobbning, och sysselsätter också tidigare politiker. Dessa börjar sedan plötsligt tala för större och mindre gruppers intressen hos tidigare kolleger.Läs mera »
06.11.2015 kl. 17:48

Är du uppkopplad?

LEDAREN # 7 Språket kring datorerna utvecklas hela tiden, onödigt mycket med engelskan som förebild. Man talar om webben i stället för nätet, delete är att ta bort och man twittrar eller är på Facebook i stället för att säga att man brevväxlar. Både språket och tekniken är trösklar för dem som borde använda datorn, men tvekar.Läs mera »
01.10.2015 kl. 12:51

Verksamhetsledaren

Rik och frisk eller fattig och sjuk?

Ledare #2 Rubriken låter cynisk, men har tyvärr täckning i verkligheten. Det finns ett tydligt samband mellan å ena sidan kort utbildning, små inkomster, sviktande hälsa och kortare livslängd och å andra sidan god utbildning, goda inkomster, god hälsa och längre livslängd. De här skillnaderna tycks dessutom gå i arv, vilket är emot principerna för vår nordiska välfärd.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
23.02.2018 kl. 08:17

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

ANNONSER