Ledare

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

Men störst är kärleken

Ledare # 9 Vi har jul varje år, och nuförtiden allt oftare. Så kan väl en pensionär beskriva tidens flykt. Julen och nyåret är tid för eftertanke om året som gick och året som kommer, men julens kristna budskap ger också tankeställare.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
15.12.2017 kl. 09:11

Verksamhetsledaren

Den "ledbrutna" skall också motionera

Håkans hörna är tillbaka efter några månaders paus. Denna gång skriver Håkan Hellberg om ledbesvär. Läs mera »
09.11.2012 kl. 06:05

Vi är fortfarande en resurs!

I ledaren i God Tid nr 7 skriver förbundsordförande Ole Norrback om de äldre som en resurs på arbetsmarknaden.
    – Blir den som är 55 + arbetslös, är det alltför ofta omöjligt att få ett nytt jobb. Vid nyanställningar är lägre ålder mera värderad än kunskap och erfarenhet. En yngre anses automatiskt vara bättre. Konstigt! Kunskaperna och erfarenheterna ökar faktiskt med åren, de minskar inte. Arbetsgivare ser alltför ofta högre ålder som en belastning, och inte som den resurs ålder och erfarenhet faktiskt oftast är.Läs mera »
05.10.2012 kl. 10:35

ANNONSER