Ledare

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

Men störst är kärleken

Ledare # 9 Vi har jul varje år, och nuförtiden allt oftare. Så kan väl en pensionär beskriva tidens flykt. Julen och nyåret är tid för eftertanke om året som gick och året som kommer, men julens kristna budskap ger också tankeställare.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
15.12.2017 kl. 09:11

Verksamhetsledaren

Om djuriska läten

UPPSNAPPAT # 3 2014 Av en händelse kom jag nyligen att bläddra i en finsk-svensk ordbok. Och i trakten av det ord jag var på jakt efter stötte jag på det finska ordet ”röh”. Det verkade först något förbryllande men visade sig småningom ha den svenska motsvarigheten ”nöff”. Det var alltså fråga om hur den finska grisen låter – eller anses låta. Och då kom jag in på det som heter onomatopoetiska , det vill säga ordhärmande eller ljudmålande ord.Läs mera »
20.03.2014 kl. 16:23

Äldre som resurs livet ut

I BLICKFÅNGET # 2 2014 Social- och hälsovårdsministeriet poängterar att det strukturpolitiska programmet är en fråga om en strukturomvandling av samtliga tjänster för äldre. Den här förändringen har ministeriet redan tagit fram i sina rekommendationer 2008.Läs mera »
14.02.2014 kl. 06:25

ANNONSER