Ledare

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

Men störst är kärleken

Ledare # 9 Vi har jul varje år, och nuförtiden allt oftare. Så kan väl en pensionär beskriva tidens flykt. Julen och nyåret är tid för eftertanke om året som gick och året som kommer, men julens kristna budskap ger också tankeställare.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
15.12.2017 kl. 09:11

Verksamhetsledaren

Välståndsindikatorer och EU:s temaår (God Tid 8/2010)

Det är viktigt att Finland går i täten med att finna en globalt allmänt accepterad mätmetod för välfärden i stället för bruttonationalprodukten, eftersom den bland annat inte beaktar arbete hemma, inte heller frivilligarbete, eftersom dessa inte i motsvarande mån som förvärvsarbete genererar ekonomiska transaktioner, trots att de är otroligt viktiga för samhället, skriver Veronica Fellman.Läs mera »
05.11.2010 kl. 12:00

Om namns besvarligheter (God Tid 7/2010)

Mot tekniken för man en ojämn kamp. Anders G. Lindqvist har tagit upp några exempel. Läs mera »
01.10.2010 kl. 07:00

ANNONSER