Ledare

Rik och frisk eller fattig och sjuk?

Ledare #2 Rubriken låter cynisk, men har tyvärr täckning i verkligheten. Det finns ett tydligt samband mellan å ena sidan kort utbildning, små inkomster, sviktande hälsa och kortare livslängd och å andra sidan god utbildning, goda inkomster, god hälsa och längre livslängd. De här skillnaderna tycks dessutom gå i arv, vilket är emot principerna för vår nordiska välfärd.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
23.02.2018 kl. 08:17

Är valfriheten bra, illa eller både och?

Ledare #1 De flesta uppfattar ordet ”valfrihet” positivt. Vem vill nu att andra begränsar vår rätt att välja? Som allt annat har valfriheten också avigsidor. Alla, både bland äldre och yngre, har inte kunskap och/eller förmåga att välja. Att välja bort det som är nyttigt är också valfrihet. För stor valfrihet i grundskolan t.ex. medför att unga väljer bort kunskaper de senare behöver. Skolsvenskan är ett exempel.Läs mera »
Ole Norrback, förbundsordförande
26.01.2018 kl. 08:17

Verksamhetsledaren

Social- och hälsovårdsstrategi (God Tid 7/2010)

Ett positivt drag har varit att medborgarorganisationerna inom social- och hälsovården i allt högre grad har hörts inom såväl strategiarbetet som lagstiftningsprocessen, skriver Veronica Fellman.Läs mera »
01.10.2010 kl. 00:00

Om tävlandets konsekvenser (God Tid 6/2010)

Att uteblivna segrar känns bittra beror mycket på förväntningarna, upphaussade som de ofta är. skriver Anders G. Lindqvist. Skulle kanske besvikelserna kännas litet lättare om man erinrar sig OS-grundaren Pierre de Coubertins kloka ord: Det viktigaste i livet är inte att segra utan att kämpa väl.Läs mera »
27.08.2010 kl. 04:30

ANNONSER