Förbundet satsar på digitala evenemang

26.02.2021 kl. 07:04
Inom Svenska pensionärsförbundet har kulturella evenemang alltid stått högt i kurs. Det har varit en självklarhet för oss alla att få sjunga tillsammans, gå på konserter och besöka teatrar. Under ett års tid har vi haft mer eller mindre paus med sådana aktiviteter. Och det lär dröja ett bra tag innan vi kan återgå till det normala.


Under dessa omständigheter måste vi hitta andra sätt att njuta av kultur tillsammans.
Svenska pensionärsförbundet har beviljats 97 000 euro av Svenska kulturfonden och Konstsamfundet för att skapa digitala kulturprogram under våren 2021. Bidraget är den tredje omgången av Svenska kulturfondens och Konstsamfundets gemensamma Kultur under tiden-satsning under covid-19-pandemin. 
Svenska pensionärsförbundet kommer i samarbete med musikern Thomas Enroth och ett drygt ett 50-tal artister att producera nio digitala musik- och kulturprogram.
Vi kommer att bjuda våra medlemmar på fyra talkshower med hemliga gäster och kända sångare och musiker från hela Svenskfinland och Åland. Vi kommer att få lyssna till Charlotta Kerbs, Håkan Streng, Charles Plogman, Maja Lundin m.fl. Som programledare fungerar Thomas Lundin. Den första talkshowen sänds söndagen den 28 februari kl. 18.00 på förbundets webbplats, Facebook och Youtube. De följande talkshowerna sänds 7 mars, 14 mars och 21 mars.
28 mars står en dansbandskväll i tur med Tommys och åländskan Ramona Nordberg, 4 april blir det påskkonsert, 11 april bjuder vi på pop och rock med Philip Järvenpää, 18 april kommer vi att få njuta av jazz- och folkmusik och i mitten av maj är det dags för en önskekonsert.
Svenska pensionärsförbundets verksamhetsledare och it-personal finns till hands en timme före sändningarna och under sändningarnas gång. 
Vill ni ha hjälp med att ta del av de digitala evenemangen, så kontakta it-koordinator Robert Riska, tfn 040 578 3207, e-post: robert.riska@spfpension.fi eller it-stödperson Andreas Höglund, tfn 040 592 1390, e-post: andreas.hoglund@spfpension.fi.
Följ även med förbundets information om konserterna på vår webbplats, www.spfpension.fi, Facebook och Instagram!


 

Berit Dahlin, verksamhetsledare

ANNONSER