Fascinerande Malta 5-12.5

01.10.2018 kl. 10:04
Välkommen med till Malta, den soliga ön i medelhavet, strax under Italiens spets! Den lilla önationen är EU:s minsta medlemsland och med sitt strategiska läge, mellan Sicilien och Afrikas nordkust, är Malta en bro mellan Europa och Afrika. På Malta finns exotiska sandstränder, historia med riddar- städer och stenålderstempel, slingrande smala gator i städerna och byar med ståtliga katedraler och vackra barockpalats.

 

Malta har en lång historia och här har bott människor här i över 7000 år. Valletta är Maltas huvudstad och en av de vackraste städerna runt Medelhavet. En mytomspunnen huvudstad i sandsten med palats, kaféer och restauranger, magnifika vallgravar med vyer över slättland och imponerande hamnar. Riddarna, som byggde staden och vars uppdrag var att sköta om sjuka och fattiga samt försvara kristendomen, fick ön av spanske kungen år 1530. Under drygt 250 år byggde riddarna sjukhus, satte Malta på kartan och ön blev till ett centrum för handel mitt i Medelhavet.

Malta har ett varmt, subtropiskt klimat och naturen står i full blom under våren. Här bor drygt 400 000 invånare och de officiella språken är maltesiska och engelska. Malta består av sju öar och bara de tre största öarna, Malta, Gozo och Comino, är bebodda. Den vilda medelhavstimjan växer överallt vilket har gett Malta smeknamnet Timjanöarna och det är också timjan som ger smak till Maltas berömda honung som kan köpas på många ställen runtom på öarna. Här, mitt i Medelhavet, skall vi under några dagar uppleva den maltesiska kulturen, känna historiens vingslag och njuta av kulinariska lokala maträtter.

Gå vidare till hela dagsprogrammet:

ANNONSER