Ökad smittspridning - högst tio personer får samlas i Österbotten

06.10.2020 kl. 13:28
Smittspridningen inom Vasa sjukvårdsdistrikt eskalerar. Coronasamordningsgruppen i Österbotten begränsar nu sammankomster till högst tio personer fram till den 31 oktober.

På torsdagen blev det ytterligare hårdare restriktioner för invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikts medlemskommuner. Smittan sprids nu över hela distriktet och Coronasamordningsgruppen ger en stark rekommendation om att inte fler än tio personer ska samlas på privata tillställningar.

Regionförvalningsverket förbjuder också, efter en vädjan från coronagruppen, alla allmänna sammankomster över tio personer. Det betyder bland annat att teaterförställningar, biografverksamhet, konserter, öppna möten och idrottsevenemang ställs in.

Restriktionerna gäller 12 - 31 oktober. 

Dryga tusen sitter i karantän inom vårddistriktet och gymnasier, yrkesskolor och universitet har stängts. I många grundskolor går man över till distansundervisning.

Coronavirusepidemin har också börjat sprida sig till äldre och personer i riskgrupper. Coronasamordningsruppen rekommenderar att besök på enheter inom äldrevården strikt ska ordnas i den boendes eget rum och inte i de allmänna utrymmena. Gruppen påminner också om de starka rekommendationerna att använda munskydd eller ansiktsmask och att iaktta säkerhetsavstånd.

Uppdaterad information finns på Regionförvaltningsverkets hemsida:

http://www.avi.fi/sv/web/avi/tiedotteet-2020?p_p_id=122_INSTANCE_aluevalinta&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_r_p_564233524_resetCur=true&p_r_p_564233524_categoryId=14406

ANNONSER