Ilona Salonen vald till ny verksamhetsledare på SPF

27.11.2023 kl. 09:53
Styrelsen för Svenska pensionärsförbundet har valt pol.mag. Ilona Salonen från Esbo till ny verksamhetsledare/intressebevakare. Ilona Salonen är för tillfället tillförordnad verksamhetsledare vid Svenska hörselförbundet.

Hon har ett gediget yrkeskunnande från arbeten inom den tredje sektorn. Hon har bl.a. arbetat vid SAMS (intresseorganisation för de finlandssvenska funktionshinderorganisationerna FDUV, Förbundet Finlands Svenska Synskadade, Svenska hörselförbundet, FMA – Funktionsrätt med ansvar och Psykosociala förbundet).

Ilona Salonen har också arbetat som programkoordinator på Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland.

”Jag är väldigt glad över att vi till vårt förbund får en person med erfarenhet av förenings- och organisationsverksamhet. Dessutom kommer vi nu att kunna satsa mera på intressebevakning än tidigare”, säger förbundsordförande Ulla-Maj Wideroos.

Svenska pensionärsförbundet har valt delaktighet och förnyelse som teman för 2024 och förbundet kommer samtidigt att intensifiera arbetet med att bevaka de finlandssvenska pensionärernas intressen. Verksamhetsledaren kommer att ha ansvaret för intressebevakningen.

”Det är en stor ära för mig att få leda och utveckla Svenska pensionärsförbundet och få börja jobba tillsammans med förbundets kunniga personal. Jag ser framemot arbetet med förbundets förtroendevalda och föreningar runt om i Svenskfinland. De finlandssvenska pensionärerna är en viktig grupp i samhället vars intressen ska bevakas och det kommer att bli intressant att få börja jobba med dessa frågor”, säger Ilona Salonen

Ilona Salonen börjar arbeta vid Svenska pensionärsförbundet den 15 januari 2024. Förbundet har 75 medlemsföreningar och drygt 20.000 medlemmar.

ANNONSER