Nu kan du läsa God Tid som e-tidning på en ny lättläst plattform

11.01.2024 kl. 15:15
God Tid ges i år ut både som papperstidning och som e-tidning. Om du redan är medlem i någon av Svenska pensionärsförbundets medlemsföreningar har du under hela året fri tillgång till bägge versionerna av tidningen.

"Jag hoppas att så många som möjligt av er under året tar chansen och bekantar sig med e-tidningen. Samtidigt är jag väl medveten om att många medlemmar varken vill eller kan läsa e-tidningen", säger God Tids chefredaktör Markus West.

"Det har ni all rätt till, men God Tid är ett tryggt sätt att pröva på hur det är att läsa tidning digitalt. Särskilt för personer med svag syn ger e-tidningen en bättre läsupplevelse än papperstidningen."

Papperstidningen delas i år ut av Posti på fastlandet och av Posten på Åland och på de åländska öarna. I Österbotten använde vi under 2023 en annan distributör.

Tidningen utkommer i år med åtta nummer. God Tid nummer 1/2024 delas ut omkring den 5 februari (utdelningsdatum varierar något beroende på vilken dag Posti delar ut dagspost på din ort).

Gör så här:

Om du blev nyfiken på hur e-tidningen fungerar kan du använda nedanstående webbapplikation. Du klickar på länken nedan för att läsa tidningen: https://godtid.spfpension.fi/

Om du använder smarttelefon eller läsplatta kan du med fördel ladda ner God tids app från:

Google Play Store (Android) 

eller App Store (Apple) 

För att kunna läsa e-tidningen måste du skapa ett användarkonto. Som användarnamn ska du använda den e-postadress som du har registrerat hos din pensionärsförening. Fungerade det inte? Kolla med den som sköter medlemsregistret i din förening om du använde rätt e-postadress.

Kvarstår problemet med att logga in i webbapplikationen så kontakta oss på Förbundet.

Textalk heter företaget som levererar den digitala tidningen och deras webbapplikation heter Prenly.

I webbapplikationen hittar du också ett tidningsarkiv som innehåller samtliga nummer av God Tid som utkommit sedan starten 1973.

 

ANNONSER