Agenda talk: Tro är en diskussion om att åldras

04.06.2020 kl. 11:44
I det det tredje avsnittet pratar vi om hur glädjande det är att få vara gammal i en hektisk värld, varför alla ändå inte vill acceptera att de blir äldre samt om vikten av tro och andlighet.

Medverkande är rapportskribenten Anna K. Forsman (doktor i hälsovetenskaper), diakon Susanne Blomqvist (Vasa svenska församling) samt Ole Norrback, ordförande för Svenska pensionärsförbundet. Som moderator fungerar Ted Urho från tankesmedjan Agenda.

Diskussionen baserar sig på tankesmedjan Agendas rapport Att åldras på 2020-talet: Social delaktighet som en grund för ett gott åldrande.

Agenda talk (avsnitt 2): Pengar är en diskussion om att åldras

I det andra avsnittet pratar vi om hur man som pensionär ska få pengarna att räcka till, hur olika ekonomiska situationer olika seniorer är i och hur man sist och slutligen själv måste ta ansvar för sin ekonomi, även på äldre dagar.

Diskussionen baserar sig på tankesmedjan Agendas rapport Att åldras på 2020-talet: Social delaktighet som en grund för ett gott åldrande.

 

Agenda talk (avsnitt 1): Tillsammans är en diskussion om att åldras

I det första avsnittet pratar vi om vikten av att se varje äldre person som en individ, hur viktigt det kan vara att äta tillsammans och varför alla borde ha en förtrolig vän. Och naturligtvis smittade coronaviruset av sig på diskussionen, men bara lite grann.

 

Markus West

ANNONSER