Här kan du se inspelningen från vår träff där vi tog upp de viktigaste sakerna att beakta kring säkerhet då du använder datorer, plattor och smarttelefoner. Samt konkreta tips för hur du kan minska risken för att utsättas för brott digitalt.
Den här informationen om Windows 11 hänvisas till på it-handledarträffarna i regionerna, men kan också användas för att lära dig mer om systemkrav och vad som ändras i Windows 11.
Våra kompendier är skrivna för nybörjare som inte alls använt dator, platta eller smarttelefon tidigare och känner ett behov av grundkunskaper. De finns för iPad, iPhone, Windows-dator, Mac-dator och Android smarttelefon och platta. För iPhone och Android-smarttelefon finns de i videoformat på Youtube.
I denna IT artikel visar vi hur du kan snabbt göra en QR - kod och koppla den till din hemsida.
QR- koden fungerar som så att om du placerar smarttelefonens kamera fokuserad på den kommer smarttelefonen skicka dig till hemsidan direkt.
Här kan du se Andreas presentera Zoom, hur du loggar in på Zoom, hur går du med i möte i zoom, hur du startar dina egna möten. Dessutom går vi igenom Zoom appen och zooms hemsida
I den här träffen gick vi genom grunderna till programmet DigiStoff, som används för att uppdatera pensionärsföreningens webbsidor. Lämpar sig för nybörjare eller de som vill repetera.
Här kan du se inspelningen från seminariet där vi diskuterade sändning av möten via Facebook, YouTube och webben samt hybrid-möten med Zoom med deltagare både på plats och på distans
I denna sommarkurs går Andreas egenom grunderna av Instagram. Instagram är ett socialt media där man använder sig av # + temaord ex. #mat & #gördetsjälv. Titta på videon för mera information!
I detta avsnitt bekantar vi oss med olika termer som kan komma upp bland sociala medier och diskussions forum. Teknologin går snabbt framåt men det gör också termerna. Välkommen!
Instruktioner finns nu till bl.a hur fakturera nya medlemmar? Ny funktion: Möjligt att skriva ut fler fakturor på en gång. Hur nå medlemmar som inte har e-post? Ny kolumn med ålder och avancerad sök i medlemsregistret
Mycket av datoranvändandet bygger på användning av nättjänster där man loggar och behöver lösenord. Här får du praktiska tips för att hantera alla lösenorden och samtidigt gör ett digitestamente.
Om du har ett formulär på föreningens webb så har det ändrats som följd av GDPR, följ de här instruktionerna för att komma åt svaren eller återgå till det gamla sättet att få svaren per epost.
Det här guiden av iis.se bjuder på tips och pedagogiska insikter för dig som vill hjälpa årsrika släktingar, vänner eller bekanta att dra nytta av nätets många möjligheter.
Syftet med gruppen är att fungera som ett forum för it-aktiva i föreningarna. Ni som är it-handledare eller webbansvariga i föreningarna kan slänga in frågor och idéer i den här gruppen och få kommentarer och svar.
Här kan du ladda ner kompendiet som Svenska pensionärsförbundet har gjort upp för att ge råd, tips och idéer åt föreningarna om hur man kan utnyttja teknik och it