Vi söker en it-stödperson

08.04.2024 kl. 15:59
Svenska pensionärsförbundet söker nu en it-stödperson för att stöda våra föreningar i Österbotten.

Svenska pensionärsförbundet är en ideell och partipolitiskt obunden intresseorganisation vars målgrupp är alla svenskspråkiga pensionärer i Svenskfinland och på Åland. Med cirka 20 000 medlemmar delat på 74 medlemsföreningar är Svenska pensionärsförbundet en av de största medborgarorganisationerna i Svenskfinland. Förbundet har 25 föreningar och över 9000 medlemmar i Österbotten.

It-stödpersonens uppgifter består av it-stöd till föreningarna och av kommunikationsuppgifter med förbundets kanaler i social media och uppdatering av webbsidor.

It-stödet till föreningarna består av stöd till deras it-verksamhet och med it-verktyg som används bla. för föreningsadministration och föreningarnas webbsidor.

It-verksamheten i pensionärsföreningar har som mål att hjälpa så många pensionärer som möjligt in i it-åldern. It-verksamheten bygger främst på frivilliga it-handledare i föreningen som inom ramen för pensionärsföreningens verksamhet hjälper andra pensionärer med it-frågor och it-problem. It-stödpersonen motiverar och stöder föreningarna att ordna it-verksamhet, föreläser om aktuella it-teman på möten och evenemang samt utbildar, instruerar och stöder nya och gamla it-handledare.

Om du uppfyller en eller flera av följande egenskaper kan du vara personen vi söker:

  • har relevant utbildning eller erfarenhet av it och sociala media
  • har förmåga att undervisa om it på ett lättfattligt sätt
  • trivs med att jobba med och för seniorer och föreningar
  • har intresse och idéer om kommunikation och sociala media
  • har ett serviceinriktat arbetssätt
  • har goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt

Vi erbjuder:

  • en inspirerande arbetsgemenskap tillsammans med föreningar och frivilliga
  • arbetsuppgifter som man kan utveckla enligt egna preferenser och intressen
  • flexibla arbetstider och möjlighet till delvis distansarbete; placeringsorten är dock Vasa och arbetet förutsätter att du kan göra endagsresor inom Österbotten

Arbetet är på heltid (100%) och tidsbundet på ett år med möjlighet till förlängning. Ditt arbetsfält är hela svenska Österbotten och resor i övriga Svenskfinland kan förekomma. Arbetsspråket är svenska. Arbetet utförs mest under dagtid men i arbetet kan ingå kvälls- och veckoslutsarbete. Placeringsorten är Vasa, Hovrättsesplanaden 15. Tillträde enligt överenskommelse. Vi välkomnar sökande av olika åldrar, bakgrund och kön.

Ansök här

senast 30.04.2024. En del av de sökande kallas till arbetsintervju som hålls 16.5 i Vasa.

Närmare uppgifter fås av it-koordinator Robert Riska: robert.riska@spfpension.fi, tfn. 040 578 3207 eller verksamhetsledare Ilona Salonen: 044 745 8611, ilona.salonen@spfpension.fi.

ANNONSER